Snooker

Het spel is ontstaan in het Brits-koloniale India, toen officieren van het leger nieuwe variaties bedachten op het populaire biljartspel.

Verschillende verhalen over het precieze ontstaan van het snooker doen de ronde, maar meestal wordt aangenomen dat Sir Charles Neville Chamberlain, een kolonel van het leger, in 1875 in Jabalpur voorstelde om de gekleurde ballen van pyramids toe te voegen aan de zwarte bal en de rode ballen van het spel Black Pool, waardoor het moderne spel ontstond.

Het woord snooker was toen nog een bijnaam voor de soldaten in het leger. Deze naam werd vervolgens gegeven aan de beginners in het nieuwe spel en uiteindelijk werd het spel zelf snooker genoemd. 

Veel mensen denken dat snooker een heel moeilijk spel is, eigenlijk valt dit behoorlijk mee. Kort gezegd is het de bedoeling dat alle ballen van de tafel worden gespeeld, eerst een rode potten, dan een kleur, dan weer een rode, tot alle rode ballen van de tafel zijn.

Als er nog rode ballen op de tafel liggen en je pot een kleur, dan dient die terug te worden gelegd op zijn plek, wanneer er geen rode ballen meer over zijn dienen de kleuren te worden gepot in de volgorde van waarde.

Geel 2, Groen 3, Bruin 4, Blauw 5, Rose 6, Zwart 7, elke rode bal is een punt waard.

De hoogste score kun je behalen door achtereenvolgens rood-zwart-rood-zwart etc. te potten, en dan alle kleuren, wanneer je dit zonder iets te missen doet kun je 147 punten halen, de zogeheten en zeldzame "maximum".

Wij hebben de beschikking over 2 snookertafels.

Elke tafel beschikt over een telefoon om drankjes en hapjes mee te bestellen.

Tarief

€ 11,00 per uur


Netfire | Websites - Webwinkels